דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מאמן כושר אישי מגלה - דרכים לשימור המוטיבציה באימון 

מאת    [ 08/01/2013 ]

מילים במאמר: 756   [ נצפה 2389 פעמים ]

לעיתים קרובות מידי, בתור מתאמנים, אנו מרגישים ירידה מסוימת במוטיבציה – בין אם זה באימון היומי, בעבודה, בבית וכו'. פשוט אין אדם המסוגל לשמור על רמת מוטיבציה גבוהה כל הזמן!  במקרים רבים, רמת המוטיבציה שלנו תכתיב האם נשתפר, נגיע להישגים ונמשיך להתמיד – או שמא נחווה עצירה או ירידה ביכולת, עד למצב של אי-התמדה.  

במאמר הבא אביא בפניכם חמש דרכים שימושיות להגברת המוטיבציה – לפי כל אחד ואופיו הייחודי.

1) למתאמן הפרקטי – הכנת רשימת "מדוע אני עושה את הפעילות הזו?"

מתאמן זה ניחן ביכולת ניתוח גבוהה, ריאליסטיות והבנה של הדברים עפ"י עובדות.   דרך טובה להגברת המוטיבציה למתאמן זה היא ע"י הכנת רשימה ברורה של כל היתרונות שנותן לו האימון הגופני, רצוי בעזרת המאמן האישי, אשר יכול לתת עוד רעיונות מנק' מבטו. דוג' – האימון גורם לי להיות ערני, האימון גורם לי להרגשה טובה כשאני מביט במראה, האימון גורם לי להאמין בעצמי, האימון גורם לי לישון טוב יותר, לגיטימציה לאכול יותר וכו' וכו'.  מומלץ להדפיס את הדף ולתלות בחדר, ובאמצע האימון לדאוג לשנן ולהיזכר בסעיפים.

2) למתאמן ההישגי – הגדרת מטרות שנתיות ברורות ומטרות ביניים בדרך.

מתאמן זה מאופיין בצורך בהישג גבוה מאוד, וכן במידה ולא יוגדרו לו מטרות ברורות אשר גורמות לו להתמקד, הוא עתיד לחוות ירידה במוטיבציה וחוסר הבנה מדוע לו להמשיך בפעילות.   בין אם המטרה היא להיכנס לג'ינס מכיתה יב', לרוץ חצי מרתון, לסיים טריאתלון אולימפי, לסיים אימון קשה מסוים בהצלחה או רק לראות את הספרה "80" במשקל – למתאמן זה רצוי לבנות לעצמו מטרות שנתיות לטווח הארוך, ומטרות לטווח הקצר אשר יהיו נתונות למעקב בכל זמן ע"י מאמנו האישי.

3) למתאמן "החיים הטובים" – לקבוע פינוק עצמי כפרס על כל תקופת התמדה.

זהירות ! אם האופציה האחרונה היא המתאימה לכם ביותר עד כה – ניחנתם באופי לא קל בכל הנוגע להתמדה בפעילות גופנית.    בחלקים נרחבים של פעילות גופנית וספורט בכלל, האימון לעיתים כולל כאב או אפילו סבל אשר לחלק גדול מהאנשים נחווה כ"כאב טוב" או "סבל כייפי", זו בשל התחושות וההרגשות שנותנת הפעילות עצמה (שחרור אנדורפינים) ותוצאותיה.  למתאמן זה כדאי לשים לעצמו "תקופות התמדה" של בין 4-12 שבועות, אשר בסופה של כל תקופה המתאמן מצ'פר את עצמו במתנה אשר תיתן לו באופן אישי את הדרייב להמשיך בידיעה שבסופה של התקופה, יקבל את הצ'ופר הזה.   דוגמאות לצ'ופרים – מסג' שוודי, ארוחת חלומות, חופשה של יומיים לצפון וכו'.     *מומלץ מאוד לשתף בת זוג או חבר טוב, ולקבוע שמבצעים ביחד – כך מרוויחים גם חבר אימונים לשעה הקשה, וגם הציפייה לקראת הצ'ופר מרגשת פי כמה.

4) למתאמן ה"מסריט" – לא להסתכל רחוק מדי, לבצע את האימון צעד צעד.

השם למתאמן זה בא מלשון "סרטים" – מתאמן זה יקבל בחילה רק מלחשוב על עצם היותו מבצע את האימון כשהוא עייף, מפוחד וחושש מדי.   למתאמן זה מומלץ לקחת צעד צעד את השלבים לביצוע האימון, עד לסופו של האימון.   בדר"כ, סוגי מתאמנים כאלו יחששו לבצע את הצעד הראשון, אך לאחר מכן באימון יהיו מסוגלים לדחוף את עצמם לרמה גבוהה באופן יחסי (במידה ולא, תמיד אפשר להיעזר בסעיפים למעלה בנוסף).     דוג' ליישום שיטת הצעדים –"אני שם חולצה ומכנס נוחים והולך לשטוף פנים", "אני רק נועל את הנעליים", "אצא מהבית ואתחיל בכמה דקות הליכה", "אבצע רק 10 דקות (את שני השירים הראשונים באייפוד) ולאחר מכן אראה", "אני אפגוש את המאמן האישי ותחילה נדבר על הסוף השבוע האחרון" וכו' וכו'.

5) למתאמן היצירתי –  ד-מ-י-ו-ן  מ-ו-ד-ר-ך-!

למתאמן זה יש צד יצירתי (ואף יגידו רוחני) גדול יותר משאר המתאמנים.   הוא במקרים רבים שואב את כוחותיו מהרוח הנעימה שנושבת על פניו, מהנופים, מהאנשים ומההרגשה הטובה שאופפת אותו בזמן האימון.  דמיון מודרך מוגדר כטכניקת הירגעות והרפיה, הכוללת הדמיה פנימית של מצבים וסיטואציות.   ההדמיה בפרקטיקה יכולה לכלול אצל המתאמן ישיבה של 10 דקות לפני האימון בעיניים עצומות, ותחילה הירגעות גופנית מודעת כללית– המלווה שהתנתקות גמורה החיים שבחוץ, ותשומת לב להרגעת השרירים והשגת רפיון שרירי ומנטלי מוחלט.   לאחר מכן, ננסה לדמות כמה שיותר את האימון הגופני על כל פרטיו (הצבעים, הריחות, הקולות, הדופק, הזיעה וכו') ותוך כדי ההדמיה ננסה להשריש במוחנו הרגשה טובה של העצמה, השגה, רוחניות ועצם היותנו חלק ממשהו גדול, חזק ועוצמתי בחיים.  שיטה זו יכולה להיות משמעותית ביותר עבור כמה מן המתאמנים, והיא הוכחה אין-ספור פעמים כיעילה בהורדת רמות כאב ומתח.   נדרש תרגול על-מנת להגיע לרמת שליטה במחשבות, אז אנא היעזרו בסבלנות.

 

סיכום-

במאמר הזה למדנו להכיר 5 שיטות לחמישה סוגי מתאמנים שונים, אשר לכל אחד שיטה אחת יכולה להוות הפיתרון האולטימטיבי לבעיה, בעוד ששיטה אחרת לא תתאים כלל.  כל אדם, בין אם הוא המתאמן הכי מתחיל או הכי מנוסה, משתמש במודע או שלא-במודע באחת או יותר משיטות הגברת ושימור המוטיבציה האלו.  נסו לשלב בין השיטות, התנסו וגם אתם תראו במהרה שאם באמת רוצים, אתם מסוגלים לעשות הכול!

צביקה עיני


מאמן כושר אישי המתמחה בלימוד ריצה למתחילים ואימוני חיטוב


מנהל CityRun - קבוצות ריצה וכושר חווייתיות למתחילים


0547-534477


zvicoach@gmail.com




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב